Policisti pozivajo ljudi, naj ne gobarijo na prizadetih območjih

Slovenija 13. Avg 202313:11 1 komentar
Gobarjenje
Fotografija je simbolična. (PROFIMEDIA)

Policisti pozivajo pohodnike, gobarje in izletnike, naj se ne odpravljajo na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav.

Policisti so včeraj na kontrolnih točkah ob vstopu na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav, opazili, da je tam veliko pohodnikov, izletnikov, gobarjev in tujih turistov.

Največ se jih je odpravilo proti Logarski dolini, torej čez območja, kjer poteka najbolj intenzivna sanacija. Ko so se pogovorili s policisti, je bilo razvidno, da za odredbo o omejenem dostopu ne vedo, so pa razumeli, da gre za težko situacijo. Težav ni bilo, območja so zapustili, so sporočili s PU Celje.

Policija še enkrat poziva naključne obiskovalce, naj v teh dneh ne hodijo Solčave, Luč, Mozirja in v naselja proti Ljubnem ob Savinji ter na območje Črne na Koroškem in Mežice. Na ta način bodo omogočili, da bodo občani in prostovoljci hitreje in varneje opravili nujna sanacijska dela.

“Za vse prostovoljce, katerih pomoči so krajani zelo veseli, še naprej velja, da naj na teren prihajajo organizirano in predvsem po vnaprejšnjem dogovoru s predstavniki Civilne zaščite RS in občin. Nujno je, da se posamezniki, ki želijo pomagati, pred odhodom na posamezne lokacije, vpišejo v aplikacijo Uprave RS za zaščito in reševanje,” so poudarili tudi na PU Celje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje