Policisti prijeli požigalca, zaradi katerega so zgorele tri hiše, tudi več vozil

Črna kronika 20. Maj 202411:14 2 komentarja
Požig v Kopru
Foto: PU Koper

V začetku maja je v Kopru zgorelo več vozil, tudi tri stanovanjske hiše. Policija je izsledila požigalca, sumijo 38-letnika, ki je doma z območja Kopra. Grozi mu do pet let zaporne kazni.

Koprski kriminalisti in policisti so minuli konec tedna uspešno zaključili policijsko preiskavo hujšega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Spomnimo, da so bili policisti 9. maja ob 4.07 obveščeni o požaru v Kopru. Gasilci so s hitro intervencijo preprečili širitev ognja, ki so ga pogasili. Policijsko preiskavo so začeli na Vodopivčevi ulici v Kopru, kjer je ogenj uničil več motornih vozil, huje so bile uničene tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila vozila parkirana. Med požarom je bilo v hišah več stanovalcev, ki so zbežali iz svojih domov. Nihče ni bil poškodovan. Nastalo je 200 tisoč evrov materialne škode.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je požiga utemeljeno osumljen 38-letni storilec, doma z območja Kopra. “Sumimo ga tudi več kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Kriminalisti so požigalca izsledili in pridržali ter med preiskavo pri njem opravili hišno preiskavo, kjer so našli dokazne predmete. Te so zasegli. V nadaljevanju je bil osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku na okrajno sodišče v Kopru, 19. maja mu je sodnik odredil pripor.

Za tovrstno kaznivo dejanje – povzročitve splošne nevarnosti – je zagrožena zaporna kazen do 5 let.

PU Koper se občanom, ki so priskočili na pomoč, zahvaljuje pri preiskavi kaznivih dejanj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje