Polna parkirišča v gorenjskih turističnih krajih

Slovenija 29. Dec 202113:21 > 14:32 0 komentarjev
Parkirišče v Planici
N1

Počitniški teden in sončno vreme sta številne ljudi zvabila na sneg, posledično pa so številna parkirišča na najbolj obleganih lokacijah na Gorenjskem popolnoma zasedena.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so popolnoma zasedena parkirišča na Pokljuki in v Bohinju, prav tako je parkirni prostor le s težavo mogoče najti v Kranjski Gori.

Kot še sporočajo policisti, je na parkiriščih P+R na Bledu, od koder je omogočen avtobusni prevoz do Pokljuke, in pri kampu Danica v Bohinjski Bistrici, od koder se lahko z avtobusom zapeljete do Bohinjskega jezera, še več kot dovolj prostora. Se pa ljudje očitno še vedno raje s svojim avtomobilom zapeljejo čim bliže končnemu cilju.

P+R Bled
PU Kranj

V Kranjski Gori so sicer novembra kot ena zadnjih turističnih občin uvedli plačljivo parkiranje na občinskih parkiriščih. Poteza je bila po besedah občinskih veljakov v luči trenda rasti dnevnih obiskovalcev in novih počitniških objektov nujna, ni pa preprečila zasedenosti parkirišč v teh dneh.

Kranjski policisti pričakujejo, da bo glede na vremensko napoved in šolske počitnice situacija podobna tudi v prihodnjih dneh.

Lani ob tem času, ko je v okviru protikoronskih ukrepov veljala zapora na regije, je gneča nastajala predvsem na pohodniških izhodiščih. Ljubljančani so se denimo množično zgrinjali na Veliko Planino, avtomobile pa puščali kar ob cesti, ki je bila zaradi tega le s težavo prevozna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!