Pomagajo tudi prijatelji in domačini, a iskalna akcija ob Soči za zdaj neuspešna

Slovenija 11. Maj 202409:37 0 komentarjev
Pogrešani 44-letni Nemec Werner Nils Bastian (Foto: PU Nova Gorica)

Bovška policija skupaj z gorsko policijsko enoto novogoriške uprave in Gorsko reševalno službo Bovec nadaljuje iskanje pogrešanega nemškega državljana. Ta je bil nazadnje viden v četrtek zvečer v enem od kampov v naselju Soča.

Policistom so se pri nadaljevanju današnje iskalne akcije za pogrešanim nemškim državljanom Wernerjem Nilsom Bastianom pridružili pripadniki drugih reševalnih služb; gasilci, pripadniki enote z reševalnimi psi in člani Društva za reševanje iz vode. Skupno policistom in reševalcem pomaga okoli 20 ljudi.

Pogrešani je bil nazadnje opažen v četrtek okoli 21.45 v enem od tamkajšnjih kampov v naselju Soča, od koder je nato odšel neznano kam. Visok je 180 cm, suhe postave, krajših pristriženih las, oblečen v modro majico z dolgimi rokavi in sive kratke hlače.

Včeraj je bilo iskanje usmerjeno predvsem na strugo reke Soče z njenimi bregovi. Pripadnika Društva za reševanje iz vode Slovenije sta strugo pregledovala s kajaki, policija s helikopterjem, gasilci z dvema brezpilotnikoma. Pomoč pri iskanju so nudili tudi domačini in prijatelji pogrešanega.

Ker pogrešani kljub temu ni bil najden, policija vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije oziroma bi ga opazili, zaproša, da o tem obvestijo policiste najbližje policijske postaje oziroma pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!