Pomlad še ne bo potrkala na naša vrata: v sredo sledi ohladitev

Slovenija 13. Mar 202218:48 > 14. Mar 2022 09:00 0 komentarjev
Marec: vreme
Profimedia

Pomladnih temperatur se v tednu, ki je pred nami, ne moremo veseliti. Do srede bodo temperature čez dan med 10 in 15 stopinj Celzija, že v sredo pa sledi nova ohladitev. Ker po napovedih vremenoslovcev kaj kmalu ni pričakovati padavin, bo požarna ogroženost naravnega okolja, ki bo razglašena s ponedeljkom, predvidoma veljala še do konca tedna.

Marec nam še ni postregel s temperaturami, ki bi omogočile, da odvržemo kakšno plast oblačil. V prvih dneh tedna, ki je pred nami, bo pihal jugovzhodni veter, jutra pa ne bodo več tako hladna. Kot je za N1 dejala dežurna vremenoslovka Agencije RS za okolje (Arso) Katja Kozjek, je bilo zadnje dni za drugo polovico marca zjutraj res podpovprečno hladno.

Že v sredo nas čaka nova ohladitev. Pihal bo vzhodni veter, konec tedna pa bodo temperature čez dan le okoli 5 stopinj Celzija. Padavine bi po dolgotrajnem sušnem obdobju lahko dočakali konec tedna ali šele ob začetku naslednjega. Da sneženje po nižinah konec tedna ni izključeno, nam je še dejala dežurna vremenoslovka, a težko je z gotovostjo trditi, da bo snežilo.

Otoplitve se v naslednjih 10 dneh torej ne moremo veseliti, nasprotno, kaže na dodatno ohladitev z vetrovnim in suhim vremenom.

Zaradi pomanjkanja padavin bo Uprava za zaščito in reševanje s ponedeljkom razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Da je počasno prebujanje narave za rastline sicer dobro, je še dejala dežurna vremenoslovka, in dodala, da je najslabše, ko se zelo hitro ogreje. “Lani smo konec februarja in na začetku marca imeli že kar toplo vreme, potem pa je aprila sledila pozeba,” je še dodala Kozjek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!