Ponesrečeni planinec okužen s covidom, policija išče tiste, ki so mu pomagali

Koronavirus 15. Jan 202219:37 0 komentarjev
Vrtača: planinec
Eden od dveh valov migracij je potekal po Savi navzgor in preko Karavank. Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

Na Vrtači v Karavankah se je poškodoval slovenski planinec, ki so ga s helikopterjem odpeljali v zdravstveno ustanovo. Ker so pri ponesrečencu ugotovili okužbo s koronavirusom, policija poziva vse, ki so mu nudili pomoč, da upoštevajo navodila NIJZ glede visoko rizičnih stikov.

S PU Kranj so sporočili, da se je danes opoldan na Vrtači v Karavankah poškodoval slovenski planinec. Vse okoliščine kažejo, da je šlo za nesrečo. Avstrijski helikopter, ki je že bil na kraju nesreče, je poškodovanca prepeljal na zdravljenje v bolnišnico v Celovcu, piše center za obveščanje.

Naknadno so pri ponesrečencu ugotovili okužbo s koronavirusom, zato policija poziva vse, ki so mu nudili pomoč ali bili z njim v stiku, ki ga NIJZ opredeljuje kot visoko rizičnega, da upoštevajo navodila o izpostavljenosti okužbi s koronavirusom. Po podatkih PU Kranj je namreč pomoč ponesrečencu nudilo več oseb.

Prav tako pozivajo vse, ki so bili na kraju nesreče prisotni, da zaradi zbiranja podatkov pokličejo na interventno številko 113.

Opredelitev visoko rizičnega tesnega stika po NIJZ:

• osebe, ki bivajo v skupnem gospodinjstvu z bolnikom s covid-19,

• zadrževanje na razdalji manj kot 2 metra več kot 15 min,

• drug fizični stik ali stik z izločki bolnika (rokovanje, objemanje, uporaba skupnih predmetov),

• bivanje v zaprtem prostoru več kot 15 min (skupno gospodinjstvo, pisarna, čakalnica v zdravstveni ustanovi, skupna malica, druženje pri isti mizi…),

• potovanje v istem prevoznem sredstvu na razdalji manj kot 2 metra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!