Ponesrečeno nakupovanje za “črni petek”: Furs zasegel 11 ton tobaka

Slovenija 26. Nov 202113:53 0 komentarjev
Zasežen tobak
Furs

Finančna uprava RS (Furs) je v torek pri pregledu tovornega vozila zasegla 75 kartonastih škatel, v katerih je bilo 11 ton drobno rezanega tobaka. Ob prodaji na črnem trgu bi bil za tako količino tobaka državni proračun oškodovan za najmanj 1,8 milijona evrov. Tobak bo šel v uničenje.

Delavci Finančne uprave so v torek obravnavali tovornjak s slovenskimi tablicami, ki sta ga vozila tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oziroma brez prijave ustreznega zavarovanja. Vozila sta proti Mariboru.

Pri pregledu tovornjaka so odkrili 75 kartonastih škatel, ki so bile ovite v folijo, skupno pa so vsebovale 11 ton drobno rezanega tobaka.

Proračun bi bil oškodovan za 1,8 milijona evrov

Po podatkih Fursa, gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj. Na črnem trgu bi takšna količina tobaka državni proračun oškodovala za 1,8 milijona evrov, če upoštevamo trošarino in DDV.

Kot so v šaljivem tvitu zapisali na profilu Fursa, se je očitno “nekomu ponesrečilo “blackfriday” ‘nakupovanje’.” Dodali so še, da dražbe za tobak ne bo in da bo šlo zaseženo blago v uničenje.

V postopku so sicer skupno odkrili kar deset različnih kršitev zakonskih določb, uvedeni pa bodo ustrezni prekrškovni postopki.

Oktobra zasegli 4.128 litrov piva

Pred dobrim mesecem je Furs imel še en velik “ulov”. Zasegli so 4.128 litrov piva Kozel, ki so ga v Slovenijo uvozili brez plačila predpisanih dajatev. Furs je takrat po končanih postopkih pivo prodal, ocenjena vrednost pa je bila 3.714,30 evra (brez trošarine).