Poslanci z dnevnega reda umaknili predlog novele zakona o DDV

Slovenija 26. Okt 202309:40 0 komentarjev
gibanje svoboda
Matija Sušnik/DZ

Z dnevnega reda današnje izredne seje DZ so poslanci umaknili predlog novele zakona o davku na dodan o vrednost (DDV). Umik so predlagale koalicijske poslanske skupine, potem ko je DZ v sredo na zahtevo opozicije ponovno odločal o sklepu kolegija predsednice DZ glede nujnega postopka za ta in še dva druga zakona.

Predlog novele zakona o DDV je pripravila vlada z namenom prenosa evropske direktive, ki uvaja nekatere zahteve za ponudnike plačilnih storitev. Kot je zapisano v njem, bodo lahko davčni organi izkoristili podatke o čezmejnih plačilih, s katerimi že razpolagajo ponudniki plačilnih storitev, ter pridobili orodja za nadzor in boj proti davčnim goljufijam.

Kolegij predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič je v ponedeljek odločil, da se predlog novele zakona o DDV skupaj s predlogoma novel zakona o tujcih ter o delovnih razmerjih obravnava na današnji nujni seji. V opoziciji so temu sklepu nasprotovali, vendar so ga potrdili tudi poslanci na izredni seji DZ, ki je bila samo zaradi tega sklicana v sredo popoldne.

Naknadno so poslanci Svobode, SD in Levice predlagali, da se obravnava predloga novele zakona o DDV umakne z dnevnega reda današnje seje DZ. Pred današnjim glasovanjem niso dali pojasnil, so pa v predlogu za umik zapisali, da ima Slovenija za prenos evropske direktive čas še do 1. januarja 2024.

Seja se tako nadaljuje z obravnavo predloga novele zakona o tujcih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!