Pet poslancev za to, da razstavo reši EU parlament

Slovenija 20. Maj 202111:27 > 12:13 0 komentarjev
zastava
Denis Sadiković/N1

Pet evropskih poslancev je v pismu predsedniku Evropskega parlamenta predlagalo, naj odpovedano slikarsko razstavo postavi neposredno parlament ali kar oni sami.

Potem ko je ministrstvo za kulturo pred dnevi odpovedalo postavitev slikarske razstave, ki naj bi v Evropskem parlamentu (EP) obeležila slovensko predsedovanje Svetu EU, se je na predsednika EP Davida Sassolija obrnilo pet slovenskih poslancev v EP.

V pismu so predlagali, da razstavo organizira neposredno parlament ali pa kar peterica podpisanih poslancev. “V obeh primerih bi potrebovali vašo privolitev in dovoljenje, da razstavo postavimo in obdržimo v času predsedovanja,” so zapisali ob tem. Pismo so podpisali Tanja Fajon, Milan Brglez, Klemen Grošelj, Irena Joveva in Ljudmila Novak. Med podpisniki ni Romane Tomc, Franca Bogoviča in Milana Zvera.

Peterica poslancev je izrazila obžalovanje ob odpovedi razstave, “saj se s tem ne le prekinja dolgoletna tradicija, temveč škoduje slovenski in evropski kulturi in umetnosti, ki sta v času pandemije že tako utrpeli veliko škodo”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!