Posnel presenetljivo veliko anakondo in sprožil kup vprašanj (VIDEO)

Slovenija 25. Sep 202305:45 5 komentarjev
anakonda, Brazilija
X@Massimo (zajem zaslona)

Anakonde so ene največjih kač na svetu. Na družbenem omrežju je zakrožil posnetek, ki kaže, kako presenetljivo velik je lahko ta udav.

Anakonde, sicer nestrupene kače, ki z objemom lahko strejo oslove kosti, so prebivalke Južne Amerike.

Poznamo jih več vrst, veljajo pa za ene največjih kač na svetu. Kako velike so v resnici, si je težko predstavljati, dokler kakšne ne vidimo.

Posnetek, ki ga je objavil uporabnik družbenega omrežja X, to lepo pokaže. Kačo so posneli v Bonitu, v zvezni državi Mato Grosso del Sul, v zahodnem delu osrednje Brazilije, pretežno poraščenem s pragozdom.

Avtor je ob objavi zapisal, da gre za pripadnico zelenih anakond, ki lahko tehtajo do 250 kilogramov in dosežejo dolžino več kot 10 metrov ter imajo premer telesa do 35 centimetrov. To je sprožilo vprašanja.

Po podatkih Britanskega naravoslovnega muzeja v Londonu namreč zelena anakonda, ki res velja za najdaljšo v družini teh udavov, redko preseže dolžino 6,25 metra. “V preteklosti so o dolžini anakond velikokrat pretiravali in pojavljale so se objave, da so opazili anakonde, dolge celo 24 metrov,” piše na spletni strani muzeja.

Lahko pa dolžino deset metrov doseže mrežasti piton, prav tako udav, ki živi v južni in jugovzhodni Aziji, piše na spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje