Potapljači iz Ljubljanice potegnili za okoli tono odpadkov

Slovenija 23. Apr 202217:51 > 20:14 0 komentarjev
Čiščenje Ljubljanice
Propiar

V okviru današnjega čiščenja Ljubljanice so potapljači iz reke prinesli za približno tono odpadkov, med drugim tudi skuterje, kolesa, nakupovalne vozičke in prometne znake.

Pod okriljem Društva za podvodne aktivnosti Vivera in Slovenske potapljaške zveze (SPZ) je danes potekalo že 31. čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Tokrat je sodelovalo 34 potapljačev Slovenske potapljaške zveze, ki so se jim pridružili tudi 4 potapljači iz Ukrajine, ter okoli 50 gasilcev, reševalcev, čolnarjev in pomočnikov. Med prostovoljci je bilo tudi nekaj ukrajinskih beguncev, ki so pomagali čistiti brežine reke, so sporočili iz komunikacijske agencije Propiar.

Akcija je potekala od  Ribiškega doma Barje na Livadi do Tromostovja, iz reke pa so potegnili za okoli tono odpadkov, so še sporočili iz Propiara. Pred odvozom na deponijo so odpadke iz reke, med katerimi se je znašlo vse od skuterjev, koles, nakupovalnih vozičkov do prometnih znakov, na ogled in v opomin razstavili na Čevljarskem mostu.

Ljubljanica čiščenje Ljubljanica čiščenje
Propiar
Čiščenje Ljubljanice Čiščenje Ljubljanice
Propiar
Čiščenje Ljubljanice Čiščenje Ljubljanice
Propiar
Ćiščenje Ljubljanice Ćiščenje Ljubljanice
Propiar

Tradicionalno čiščenje Ljubljanice so v prestolnici popestrili tudi s kulturnim programom, katerega rdeča nit je bila opozarjanje na odnos do voda in širšega okolja, dogodek pa se je zaključil s tradicionalnim druženjem pri Ribiškem domu Barje, so še sporočili iz agencije Propiar, ki zastopa pokrovitelja akcije, podjetje Spar.

»Tradicionalno čiščenje Ljubljanice je letos potekalo dan po svetovnem dnevu Zemlje, katerega glavni namen je spodbujanje odgovornega in skrbnega odnosa do naravnega okolja,” je ob zaključku dogodka povedal predsednik društva Vivera in pobudnik prve akcije čiščenja Ljubljanice Miro Potočnik, “ponosen sem prav na vsakogar, ki je prispeval, da smo tudi letos uspešno izpeljali akcijo in iz Ljubljanice odstranili okoli tono odpadkov. To je manj kot prejšnja leta, kar pomeni, da smo v svojih prizadevanjih uspešni. Prav tako me veseli, da nam poslanstvo že peto leto zapored pomagajo uresničevati pri Sparu Slovenija.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!