Pozor: volišče OMNIA se z Linhartove 13 seli na Gospodarsko razstavišče

Slovenija 21. Apr 202220:19 > 22. Apr 2022 07:55 0 komentarjev
Gospodarsko razstavišče
Borut Živulovič/Bobo

Lokacija volišča OMNIA se z Linhartove ulice 13 seli na Gospodarsko razstavišče. Državna volilna komisija (DVK) se je za to odločila zaradi izjemno velikega števila pravočasno oddanih vlog za glasovanje. Na prvotno predvideni lokaciji namreč ne bi bilo mogoče zagotoviti učinkovite in pravočasne izvedbe glasovanja. Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na volišču OMNIA v Ljubljani glasovalo več kot 5.200 volilk in volilcev.

Državna volilna komisija (DVK) je na dopisni seji odločala o predlogu okrajnih volilnih komisij za območje Ljubljane, da bo lokacija volišča OMNIA prestavljena na Gospodarsko razstavišče. “Zaradi izjemno velikega števila pravočasno oddanih vlog za glasovanje na tem volišču namreč na prvotno predvideni lokaciji — na sedežu Upravne enote Ljubljana na Linhartovi cesti 13 — ne bi bilo mogoče zagotoviti učinkovite in pravočasne izvedbe glasovanja,” so sporočili po seji.

O spremembi lokacije bodo obveščali preko elektronske pošte

Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na volišču OMNIA v Ljubljani glasovalo več kot 5.200 volilk in volilcev. “Zato je treba lokacijo volišča prestaviti na Gospodarsko razstavišče, kjer so volilna mesta že urejena in je na voljo tudi dovolj prostora, da bodo lahko volilci v primeru slabega vremena počakali v predprostoru, česar na Linhartovi 13 ne bi bilo mogoče zagotoviti,” so poudarili na DVK.

Volilke in volilci, ki so uspešno oddali vlogo za glasovanje na omenjenem OMNIA volišču, bodo o spremembi lokacije obveščeni preko elektronske pošte, poleg tega bo na prvotno predvideni lokaciji poskrbljeno za preusmerjanje volilcev.

Vloge za glasovanje izven okraja stalnega prebivališča je bilo mogoče oddati do vključno 20. aprila. Poleg volilcev s stalnim prebivališčem v Sloveniji so lahko vlogo za glasovanje na volišču OMNIA oddali tudi izseljenci, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a bodo v nedeljo, na dan glasovanja, v Sloveniji. Po zadnjih podatkih je vlogo za glasovanje na 88 voliščih OMNIA oddalo več kot 10.600 volilnih upravičencev.

Volilec za glasovanje na volišču OMNIA potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!