Pred Karavankami v smeri Avstrije štirikilometrski zastoj

Slovenija 13. Avg 202220:35 > 21:59 0 komentarjev
gneča na cesti
Prometnoinformacijski center

Podaljšan konec tedna velja za enega prometno najbolj obremenjenih. Gneča je predvsem na mejnih prehodih. Pred predorom Karavanke je v smeri Avstrije nastala štirikilometrska kolona. Na vstop v državo pa se čaka na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje in Metlika.

Pred predorom Karavanke je v smeri proti Avstriji nastal zastoj, kolona vozil je dolga štiri kilometre.

Na Gruškovju in Metliki vozniki na vstop čakajo od ene do dveh ur, na Obrežju pa pol ure.

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoz Hrušica in uvoz Lipce proti Avstriji. Izvoz Lipce proti Avstriji je odprt in promet dovoljen za pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Ratečam. Prometnoinformacijski center voznikom priporoča, da uporabijo izvoz Lesce.

V nedeljo in ponedeljek bo med 8. in 22. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Prometnoinformacijski center
promet, gneča promet, gneča
Prometnoinformacijski center
gneča na cesti gneča na cesti
Prometnoinformacijski center

Gneča tudi na hrvaških cestah

Gneča je tudi na hrvaških cestah. V smeri obal in obratno nastajajo zastoji in večkilometrske kolone. Pred cestninsko postajo Demerje je v smeri proti Zagrebu kolona vozil dolga devet kilometrov. Pred cestninsko postajo Lučko pa je zastoj dolg dva kilometra.

Zaradi prometne nesreče med priključkom Ogulin in  predorom Mala Kapela promet v smeri Dubrovnika poteka po enem pasu, hitrost pa je omejena na 60 kilometrov na uro.

Kaj lahko vozniki pričakujejo v nedeljo in ponedeljek?

Ta konec tedna je med najbolj prometno obremenjenimi. Največ gneče je mogoče pričakovati na gorenjski in primorski avtocesti, na ljubljanski obvoznici ter dolenjski in štajerski avtocesti. V nedeljo se pričakujejo zastoji na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji.

Pričakovati je tudi močno povečan promet proti izletniškim točkam, bolj polna počivališča in parkirne prostore ter čakalne dobe na bencinskih servisih.

Voznikom zato svetujejo, da v smeri proti morju, Istri, Dalmaciji in turističnim točkam računajo na zgostitve z možnimi zastoji.

Tako v ponedeljek, ko je praznik v Avstriji, Italiji, Franciji, na Hrvaškem in v Sloveniji, kot v torek na prometno-informacijskem centru pričakujejo zastoje pred mejnima prehodoma Karavanke in Šentilj proti Avstriji. Predora bodo v primeru daljših zastojev zapirali.

Slovenska policija pa posebej na praznični ponedeljek v dopoldanskem času pričakuje povečan promet proti Gorenjski oz. v smeri proti Brezjah.

Zaradi povečanja prometnih tokov in večjih zgostitev v prometu se policija v prihajajočih dnevih in tednih boji drastičnega poslabšanja prometne varnosti. Voznike zato pozivajo, da se držijo prometnih pravil, so strpni, načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije ter potujejo morda po manj obremenjenih poteh. Ob zastojih naj pomislijo na vse udeležence v prometu, so še pozvali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!