Pred karavanškim predorom znova daljši zastoj, gost promet tudi drugod

Slovenija 19. Avg 202213:20 > 15:58 0 komentarjev
Karavanke
PiC

Na slovenskih cestah je pred koncem tedna že povečan promet, predvsem na gorenjski avtocesti. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Čakalna doba je na nekaterih mejnih prehodih. Zaradi nestanovitnega vremena Prometno-informacijski center za državne ceste udeležence v prometu poziva k previdnosti.

Na gorenjski avtocesti sta izvoza Lipce in Lesce namenjena samo lokalnemu prometu, za smer Jesenice in Kranjska Gora domačinom priporočajo že uporabo izvoza Lesce. Zaprt je uvoz na avtocesto za smer Karavanke na Hrušici.

Konec kolone pred predorom Karavanke je trenutno pri Mostah. Policijska uprava Kranj poziva, naj tranzit ostane na avtocesti, v zastoju pa naj se ustvari reševalni pas. Gost promet je tudi preko Ljubelja. Zato predor občasno zapirajo, so še sporočili. Cesta iz smeri avtoceste proti Ljubelju je v Bistrici pri Tržiču spet odprta. V nesreči, ki jo je začasno zaprla, je bil sicer udeležen motorist, ki po prvih podatkih ni poškodovan, so sporočili s policije.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Šentvid proti Kranju, predor občasno zapirajo, poroča prometnoinformacijski center.

Na primorski avtocesti nastajajo zastoji na posameznih odsekih med Senožečami in Brezovico proti Ljubljani. Zastoj je tudi na razcepu Kozarje iz smeri južne in zahodne ljubljanske obvoznice do Brezovice proti Kopru, poroča omenjeni prometni portal. Pričakovano so obremenjene tudi ceste proti mejnim prehodom, kjer tudi že nastajajo daljše čakalne dobe. Osebna vozila morajo za vstop v državo več kot dve uri čakati na prehodu Gruškovje, na Starodu uro do dve, na Jelšanah in Metliki pa do uro.

Zaradi večje količine padavin ter vode na vozišču so vozne lastnosti slabše in zavorne poti daljše. Po vremenski napovedi se nestanovitno vreme nadaljuje, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo vse udeležence v prometu k previdnosti, tudi pešce, kolesarje, uporabnike skirojev, motoriste in ostale.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!