Pred vrati vročinski val: danes že krepko čez trideset stopinj

Slovenija 09. Jul 202301:00
pes se hladi v senci pod dežnikom
PROFIMEDIA

Že danes se lahko temperature povzpnejo do 34 stopinj Celzija. Vročina se bo od danes stopnjevala, vrhunec pa bo dosegla prihodnji teden. Kdaj lahko pričakujemo osvežitev?

Sonce in visoke temperature nas bodo spremljale vse do prihodnje srede.

Že danes čez dan se bo živo srebro gibalo med 30 in 34 stopinj Celzija. Sončno bo s popoldansko kopasto oblačnostjo, napovedujejo na agenciji za okolje.

V ponedeljek in torek bo sončno in vroče. Na severu bo možna kakšna ploha. V sredo se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme, v severni polovici države bo verjetnost za nevihte popoldne naraščala.

Takrat nas čaka nov prehod hladne fronte, ki bo Sloveniji prinesla nestabilno vreme, že v četrtek in petek lahko pričakujemo nižje temperature.

Nestanovitno vreme se bo torej nadaljevalo vsaj do petka, nato pa bo verjetnost za plohe in nevihte nekoliko manjša. Vročina bo nekoliko popustila, bo pa lahko bolj soparno, še napovedujejo meteorologi na agenciji za okolje.

O tem, ali bo vročina prinesla tudi prve tropske noči, smo se pogovarjali z meteorologom agencije za okolje Blažem Šterom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.