Jani Prednik ponudil odstop. Kaj mu je odvrnil novi predsednik SD?

Slovenija 15. Apr 202417:57 2 komentarja
Jani Prednik kongres SD
Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo

Poraženi kandidat za novega predsednika SD Jani Prednik je ponudil odstop z mesta vodje poslanske skupine. Kaj na to pravi Matjaž Han?

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je poslancem stranke ponudil umik s čela poslanske skupine, je prva poročala STA. Ob tem so mu podporo, kot je povedal za N1, izrekli vsi poslanci, tudi Bojana Muršič, ki se je izrekla nekoliko pozneje kot ostali. O tem je tudi že obvestil novega predsednika SD Matjaža Hana.

Ta je za N1 potrdil, da ga je Prednik s tem seznanil danes popoldne. “Za to ni prav nobene potrebe, absolutno ima mojo polno podporo na mestu vodje poslanske skupine SD, in to sem mu tudi povedal,” nam je dejal Han. Po njegovih besedah je nujno, da se med seboj pogovarjajo o prihodnosti stranke. Prav pogovor s poslanci Han tudi načrtuje na torkovem rednem sestanku poslanske skupine, ki pa se je Prednik zaradi dopusta predvidoma ne bo udeležil.

Poteza Prednika sledi sobotnemu volilnemu kongresu SD, na katerem mu ni uspelo s kandidaturo za predsednika stranke. Uspel mu ni niti preboj v drugi krog glasovanja, je pa v slednjem podprl Hanovega protikandidata Milana Brgleza, saj da gre njegova podpora kandidatu, ki pomeni spremembo dosedanjih praks.

Kongres SD
Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo

Prednik je tako kot edino higienično ocenil, da danes ponudi umik z mesta vodje poslanske skupine. Na kongresu so namreč tudi nanj letele kritike, da je imel tako kot vodja poslanske skupine kot tudi dosedanji podpredsednik SD stranki možnost povrniti barvo, vonj in okus – izgubo česar je v minulem letu očital tedanjemu vodstvu stranke. Zato ta poteza – da preveri, kakšno zaupanje uživa med poslanskimi kolegi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje