Premier Golob ostaja na bolniški, sejo vlade vodil podpredsednik Mesec

Slovenija 22. Nov 202308:54 > 14:33 14 komentarjev
Luka Mesec vodi sejo vlade
Luka Mesec vodi sejo vlade (Foto: VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE)

Iz urada vlade za komuniciranje so sporočili, da premier Robert Golob, ki je prejšnji teden prestal operacijo dimeljske kile, po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu. Današnjo sejo vlade je tako vodil podpredsednik Luka Mesec, ki ga v tem času nadomešča. Po naših informacijah naj bi Mesec vodil tudi današnji sestanek vodilnih predstavnikov koalicije, ki se sicer redno odvija pred sejo vlade, premier Golob pa bo predvidoma odsoten do konca tedna. V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da tako jutri ne bo odgovarjal na poslanska vprašanja.

Predsednik vlade Robert Golob okreva po operaciji in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Današnjo sejo vlade je tako vodil podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, ki ga v času odsotnosti nadomešča. Vlada bo na današnji seji predvidoma potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi.

“Mislim da je to nalogo zelo dobro opravil, sprejeli smo tudi veliko pomembnih zakonov, tako da je zelo krasno opravil svojo nalogo namestnika,” je Meščevo vodenje seje vlade ocenila ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Podpredsednik Mesec bo danes tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra v Mariboru, so dodali. Po naših informacijah naj bi vodil tudi današnji sestanek vodilnih predstavnikov koalicije, ki se sicer redno odvija pred sejo vlade.

Po naših informacijah premierja Goloba predvidoma ne bo do konca tega tedna. V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da tako jutri ne bo odgovarjal na poslanska vprašanja.

Kot smo poročali, so premierja Goloba v petek zaradi težav z dimeljsko kilo operirali v UKC Ljubljana, dan zatem je bil iz bolnišnice že odpuščen. Iz premierjevega kabineta so kasneje sporočili, da naj bi že od sredine prihodnjega tedna normalno opravljal delovne obveznosti.

Na vprašanje, zakaj je Golob za nadomeščanje izbral Mesca, so za N1 v kabinetu predsednika vlade prejšnji teden pojasnili, da je premier imel možnost izbire med obema podpredsednikoma, Mesec pa je manj v tujini kot Tanja Fajon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje