Premier Golob se je zavzel za direktno letalsko povezavo z Doho

Slovenija 15. Sep 202320:35 0 komentarjev
Robert Golob
Foto: Vlada RS/TWITTER

Premier Robert Golob in katarski minister za verske zadeve Ganem bin Šahin bin Ganem Al Ganim sta se srečala v Ljubljani. Zavzela sta se za nadgradnjo odnosov med Slovenijo in Katarjem, premier pa se je zavzel tudi za vzpostavitev direktne letalske povezave med Doho in Ljubljano.

Predsednik vlade Robert Golob se je v Ljubljeni sestal s katarskim ministrom za verske zadeve Ganemom bin Šahinom bin Ganem Al Ganimom.

Golob in katarski minister sta se zavzela za nadgradnjo dvostranskih odnosov, predvsem na področju povečanja investicij in zdravstva. Predsednik vlade se je ob tem zavzel tudi za vzpostavitev direktne letalske povezave med državama.

Srečanja se je udeležil tudi mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić, ki je poudaril pomen sodelovanje skupnosti s Katarjem in dobrega odnosa z vlado. Katar je sicer med drugim sodeloval pri gradnji džamije in Muslimanskega kulturnega centra v Ljubljani.

Džamijo in kulturni center si je med lanskim obiskom v Sloveniji skupaj z nekdanjim predsednikom republike Borutom Pahorjem ogledal tudi katarski emir Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Tani. Ta je s Pahorjem pozdravil dobre odnose med državama in izrazil upanje, da bodo katarski vlagatelji v Sloveniji našli interes za gospodarske investicije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!