Finančni minister Klemen Boštjančič nov podpredsednik vlade

Slovenija 23. Jan 202408:27 > 12:59 6 komentarjev
Klemen Boštjančič, minister za finance
Foto: N1/Egon Parteli

Vlada je na današnji dopisni seji na predlog predsednika vlade Roberta Goloba imenovala Klemna Boštjančiča, ministra za finance, na mesto podpredsednika vlade.

Vlada je danes na dopisni seji odločala o imenovanju finančnega ministra Klemna Boštjančiča na mesto podpredsednika vlade in ga na to funkcijo tudi imenovala.

“Vloga ministra za finance pri oblikovanju in izvajanju vladnih politik ob skrbi za pregledno in učinkovito upravljanje javnih financ je izjemno pomembna, še posebej v luči izzivov, s katerimi se bo vlada soočala do konca mandata,” so ob tem sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Boštjančič je z imenovanjem postal tretji podpredsednik vlade, poleg ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanjo Fajon ter ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca.

Spomnimo, v vladi Roberta Goloba je do odstopa z mesta ministra za zdravje funkcijo podpredsednika opravljal tudi Danijel Bešič Loredan.

Podpredsednik vlade je položaj v vladi, ki sicer navadno pripada predsednikom koalicijskih strank, ki so tudi ministri. Minister, ki opravlja to funkcijo, lahko premierja nadomešča v primeru odsotnosti ali zadržanosti, na primer pri vodenju vladnih sej in predstavljanju vlade, ne more pa ga nadomeščati pri opravljanju nalog, ki se nanašajo na zaupnico vladi ali na imenovanje in razrešitev ministrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje