Previdno: v bližini Pivke ob glavni cesti večkrat opazili medvedko z mladiči

Slovenija 09. Maj 202423:00 1 komentar
medved
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko so občani večkrat opazili medvedko z mladiči, o čemer so obvestili tudi policijo. Ta prebivalcem bližnjih vasi svetuje previdnost in poudarja, da je možnost za srečanje z medvedko majhna.

Koprski policisti so danes prejeli dve obvestili, da so občani na cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko pri Mali Pristavi opazili medvedka z mladiči. Čeprav je možnost srečanja z medvedko majhna, na koprski policijski upravi prebivalce območja opozarjajo na pozornost in previdnost, predvsem pri sprehodih v naravi.

Najprej so o opažanju medvedke z mladiči pri Mali Pristavi policiste obvestili sredi popoldneva. Pri medvedki naj bi se ljudje ustavljali in jo fotografirali. Policisti so pregledali območje, a medvedke niso opazili.

Okoli 20.30 pa jih je drug občan obvestil, da je na isti lokaciji spet opazil medvedko z mladičem, nekdo od občanov pa naj bi medvedko tudi fotografiral. Policisti so vnovič pregledali območje, vendar tudi tokrat medvedke niso opazili. O pojavu medvedke z mladiči so bili obveščeni tudi lovci, ki so prav tako pregledali območje.

Glede na več obvestil o medvedki z mladiči, policisti vse krajane Male Pristave in sosednjih naselij Ribnica, Šmihel in Nardin opozarjajo, naj bodo pozorni in previdni, predvsem pri sprehodih v naravi. Ob tem sicer dodajaj, da je možnost za srečanje z medvedko majhna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje