Pri prevozu otrok v šolo kršitev niso odkrili le pri tretjini primerov

Slovenija 06. Sep 202116:25 0 komentarjev
Nadzor cestnega prometa: varnostni pas
Foto: PROFIMEDIA

Na območju PU Celje je v petek potekal poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na varnem prevozu otrok v šolo in domov. Nadzirali so 74 voznikov osebnih vozil in pri 50 ugotovili kršitve cestno prometnih predpisov. Kar 15 voznikov je v okolici šol vozilo s prekomerno hitrostjo.

V petkovem nadzoru so kontrolirali 18 voznikov avtobusov, ki prevažajo šolarje, in zaznali eno kršitev, ko voznik ni uporabljal varnostnega pasu, so sporočili s celjske policijske uprave.

Petkov poostreni nadzor je bil le eden od dogodkov, namenjenih varnosti otrok v prvih šolskih dneh. Celotni prejšnji teden je policija v okolici šol izvajala nadzore prometa in preverjala, ali vozniki vozijo prehitro ter na ta način umirjala promet na izpostavljenih mestih, kjer bi lahko prišlo do nevarnih situacij.

Umirjanje prometa je po oceni policije še posebej pomembno v prvih dneh pouka, ko otroci prihajajo v šolo in se vračajo domov še povsem razigrani ter pod vtisom počitniških doživetij.

Rezultati celotedenskih aktivnosti na Celjskem in Koroškem kažejo, da je vse preveč voznikov v prvih šolskih dneh kršilo cestno prometne predpise. Zadnji teden so v nadzorih cestnega prometa, ki jih je policija izvajala v okviru varne poti v šolo in domov, zaznali 485 kršitev.

Največ kršitev se je nanašalo na vožnjo z neprilagojeno hitrostjo, sledi neuporaba zadrževalnih sistemov ter neuporaba varnostnih pasov.

Vse udeležence cestnega prometa policija ponovno opozarja, naj bodo pri vožnji zbrani, strpni in previdni ter naj upoštevajo cestno prometne predpise. Že najmanjša nezbranost namreč lahko povzroči hude posledice. Na upoštevanje cestno prometnih predpisov ter zbranost v prometu opozarja tudi učence in dijake.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!