Prijeli moškega, ki je kradel po trgovinah in skušal oropati bencinski servis

Slovenija 12. Apr 202413:54 0 komentarjev
Policistka
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Po več kot mesecu so celjski policisti prijeli osumljenca za poskus ropa bencinskega servisa v Celju. Policisti so ugotovili, da je moški z območja Maribora pred tem kradel v več celjskih trgovinah.

Celjski policisti so 4. marca letos obravnavali poskus ropa bencinskega servisa na Mariborski cesti v Celju.

Takrat še neznani zamaskiran storilec se je s kolesom pripeljal do bencinskega servisa, vstopil v prodajalno, s pištolo zagrozil zaposlenemu in zahteval denar, nato pa brez njega pobegnil iz prostorov bencinskega servisa ter se s kolesom odpeljal v smeri centra mesta.

Celjski policisti so kmalu po dejanju v eni od sosednjih ulic našli kolo, s katerim se je odpeljal s kraja, v drugi ulici pa predmete, ki jih je uporabljal pri poskusu ropa in jih med begom odvrgel.

Pri hišni preiskavi zasegli pištolo

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so celjski policisti in kriminalisti z zbranimi obvestili, posnetki in sledmi ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 37-letni moški z območja Maribora.

V tem tednu so na kraju njegovega bivališča opravili hišno preiskavo in mu med drugim zasegli pištolo, ki jo je uporabil pri poskusu ropa.

Prav tako so ugotovili, da je 37-letnik kradel v več trgovinah v Celju in trgovcem povzročil za dobrih 500 evrov škode.

Za poskus ropa in tatvine so ga kazensko ovadili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!