Proti Hrvaški in na mejnih prehodih močno povečan promet

Slovenija 01. Avg 202214:26 > 16:26 0 komentarjev
mejni prehod
Borut Živulović/BOBO

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreč zaprta cesta Ivančna Gorica-Radohova vas pri Radohovi vasi, obvoz je urejen preko Šentpavla. Prav tako je zaradi nesreče zaprt en vozni pas na ljubljanski obvoznici na krožišču Tomačevo. Na primorski avtocesti med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru je zaradi okvare avtobusa zaprt vozni pas. Možni so pešci ob vozišču. Nastaja zastoj.

Zastoji so proti Primorski do Vrhnike od Šentvida na gorenjski avtocesti mimo Kosez in Brda na ljubljanski zahodni obvoznici. Občasno zapirajo predor Šentvid. Zamuda do Postojne je do 50 minut. Zastoj je tudi od priključka Ljubljana jug na ljubljanski južni obvoznici mimo Viča proti Primorski, zamuda je do 50 minut.

Na štajerski avtocesti bodo danes ob 18. uri zaprli vozni pas v predoru Trojane proti Ljubljani zaradi nujnih vzdrževalnih del. Začela so se tudi dela na severni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Tomačevim. Med Šmartinsko cesto in Zadobrovo je promet oviran.

Prav tako so zastoji na:

– podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, dolg dva kilometra.
– gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, dolg en kilometer. Proti Sloveniji pa prav tako en kilometer, in na
– cestah Vič-Brezovica, Starod-MP Starod, Šmarje-Dragonja in Bertoki-Koper.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Ponekod po državi nastajajo lokalne nevihte na takšnih območjih prilagodite hitrost in varnostno razdaljo in obvezno prižgite luči. Dnevne luči v primeru poslabšanja vremena niso dovolj, saj vozilo zadaj ni osvetljeno.

Na mejnih prehodih Jelšane in Metlika je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu in izstopu iz države do 30 minut. Na mejnem prehodu Sečovlje je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu iz države do 30 minut. Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu v državo do 30 minut, pri izstopu iz države pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Vinica je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu in izstopu iz države do ene ure. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu iz države do ene ure. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu v državo do 30 minut, pri izstopu iz države pa do ene ure, za tovorna vozila pa je čakalna doba pri vstopu v državo do ene ure. Na mejnem prehodu Obrežje pa je čakalna doba za tovorna vozila pri vstopu v državo od ene do dveh ur.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!