Prva seja zdravstvenega sveta v novi sestavi

Slovenija 24. Avg 202218:21 0 komentarjev
Mirta Koželj
Žiga Živulović jr./BOBO

Na prvi seji v novi sestavi se je danes sestal zdravstveni svet pod vodstvom predsednice Mirte Koželj. Za njenega namestnika so potrdili Erika Breclja in začrtali smernice nadaljnjega dela. Med drugim se bodo lotili posodobitve šifrantov zdravstvenih storitev in obravnave vlog za nove zdravstvene programe.

Zdravstveni svet je najvišji usklajevalni in posvetovalni organ ministra za zdravje. Oblikuje vsebino zdravstvenih programov s stališča njihove izvedljivosti, enakomernega razvoja vseh strok in načela enake dostopnosti. Od razširjenih strokovnih kolegijev lahko zahteva, da strokovno doktrino prilagodijo ekonomskim možnostim države ali da predlagajo izvajanje programov po prioritetah in v omejenem obsegu.

Na današnji seji so člani zdravstvenega sveta obravnavali predloge za strokovna napredovanja o izpolnjevanju pogojev za pridobitev naziva svetnik ali višji svetnik ter predlog za posodobljenje šifranta vrst zdravstvenih storitev.

Kot ugotavljajo, so šifranti zdravstvenih storitev namreč zastareli oz. ne ustrezajo več trenutnim potrebam. Trenutno je v uporabi okoli 1600 šifrantov za različne zdravstvene storitve, a za okoli 500 zdravstvenih storitev sploh ni naročenih.

Zdravstveni svet se bo predvidoma sestajal predvidoma enkrat mesečno, naslednja bo predvidoma 21. septembra.

Zdravstveni svet je sestavljen iz predstavnikov zdravstvene stroke, zdravstvene ekonomike in organizacije zdravstvenega varstva. Člani Zdravstvenega sveta v novi sestavi so: dr. Mirta Koželj (predsednica), dr. Erik Brecelj, dr. Danica Rotar Pavlič, dr. Martina Drevenšek, dr. Matej Štuhec, dr. Alojz Ihan, dr. Radovan Hojs, dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Matjaž Vogrin, Mario Fafangel, dr. Maja Rus Makovec, Denis Baš, dr. Marko Pokorn, dr. Branko Gabrovec, mag. Dorijan Marušič, mag. Jakob Ceglar, dr. Alenka Kolar, dr. Tanja Španić in dr. Mateja Lorber.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!