Starši, ne spreglejte: prvomajske počitnice se letos začnejo sredi tedna

Slovenija 10. Apr 202207:48 0 komentarjev
Prvomajske počitnice
PROFIMEDIA

Prvomajske počitnice se bodo letos začele v sredo in končale v ponedeljek.

Če za prvomajske počitnice načrtujete oddih ali iščete varstvo za otroka, ki bo na počitnicah, vi pa v službi, ne spreglejte, da se letos počitnice začnejo v sredo in končajo v ponedeljek (27. april do 2. maj). Otroci bodo tako zadnji teden v aprilu v šoli še v ponedeljek in torek, nato sledijo počitnice, v šolske klopi pa se bodo spet vrnili v torek, 3. maja.

Na ministrstvu za šolstvo pojasnjujejo, da šolske počitnice ureja Pravilnik o šolskem koledarju v osnovnih in srednjih šolah. “Omenjeni pravilnik v 11. členu določa začetek in trajanje prvomajskih počitnic, ki trajajo od 28. aprila do izteka prvomajskih praznikov,” so zapisali.  Počitnice so torej vedno med 28. aprilom in do konca prvomajskih praznikov. Pred tem pa je 27. aprila še dan upora proti okupatorju, ki je državni praznik in dela prost dan.

Če greste takrat na počitnice in ne želite čakati na sredo, ko se začnejo počitnice, lahko razredničarko ali razrednika zaprosite za dodatne proste dni (največ pet na leto) za svojega otroka, pri čemer ni treba sporočiti vzroka izostanka. Če pa bo otrok iz šole odsoten več kot pet dni, je treba prošnjo z obrazložitvijo izostanka poslati ravnatelju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!