Psihiater na sojenju: Abramov normalna, a narcisoidna oseba

Slovenija 17. Jun 202213:09 0 komentarjev
Sebastien Abramov
BOBO

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta, so na celjskem okrožnem sodišču zaslišali psihiatra in izvedenko sodne medicine.

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber, so danes na celjskem okrožnem sodišču zaslišali psihiatra, ki je ocenil, da gre pri Abramovu za normalno, a narcisoidno osebo. Pri pregledu ni ugotovil, da bi obtoženi hlinil. Izvedenka sodne medicine pa je povedala, da je Abramov v Saro Veber ustrelil naravnost.

Sodni senat je odločil, da mora psihiater Matej Kravos do naslednje obravnave, ki bo 23. avgusta, dopolniti svoje izvedensko mnenje, pred tem pa pridobiti celotno zdravstveno dokumentacijo Abramova.

Izvedenka sodne medicine Simona Šramek Zatler, ki je danes povedala tudi, da je bila Veber ustreljena pod pravim kotom, pa mora pripraviti skupno izvedensko mnenje z balističnim izvedencem Tomažem Korbarjem. Pri tem morata ugotoviti, v kakšnem položaju je bila Sara Veber pred ustrelitvijo, razdaljo, s katere je bila ustreljena, in strelno linijo.

Na naslednji obravnavi bodo predvidoma zaslišali tudi osem prič, ki jih je predlagal zagovornik Abramova, odvetnik Boris Grobelnik.

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 v okolici Žalca je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Sare Veber v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je znan tudi iz zadeve odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!