Radonjić bo svetoval ne le Simiču, temveč tudi Simonitiju

Slovenija 27. Sep 202116:48 > 28. Sep 2021 08:53 2 komentarja
Zvjezdan Radonjić
Borut Živulović/BOBO

Bivši sodnik Zvjezdan Radonjić ne bo svetoval le finančni upravi, temveč tudi ministrstvu za kulturo. Predmet pogodbe z ministrstvom Vaska Simonitija je svetovanje pri odpravi zaostankov in reševanju najzahtevnejših sodnih postopkov. Za uro dela bo dobil 13,75 evra neto, kar je pet evrov manj kot na Fursu.

Bivši sodnik Zvjezdan Radonjić, ki se je med sojenjem Milku Noviču prikupil največji vladni stranki SDS, bo očitno sodeloval z več institucijami, na čelu katerih so premierju Janezu Janši bližnji kadri. Kot smo poročali pred dvema tednoma, je pogodbo o svetovanju z njim sklenila finančna uprava (Furs), ki jo vodi Ivan Simič, danes pa so nam na ministrstvu za kulturo potrdili, da je pogodbo sklenil tudi z njimi.

Kot razlog za sodelovanje z Radonjićem so na ministrstvu, ki ga vodi minister SDS Vasko Simoniti, navedli, da gre za izkušenega pravnega strokovnjaka z desetletno sodno prakso. “Predmet pogodbe je pomoč pri odpravi zaostankov in reševanju najzahtevnejših sodnih postopkov. Pomoč in svetovanje se izvaja na delovnem področju ustvarjalnosti, lahko pa tudi pri drugih najzahtevnejših nalogah po navodilu vodstva,” so poudarili.

Vasko Simoniti
Borut Zivulovic/BOBO

Pogodba, ki jo je z Radonjićem sklenilo ministrstvo za kulturo, ima sicer nekoliko krajši rok trajanja in nekoliko nižji znesek za uro dela kot njegova pogodba s finančno upravo. Fursu naj bi namreč svetoval do 31. avgusta prihodnje leto, za uro svetovanja pa so mu namenili 18,75 evra neto. Pogodba s kulturnim ministrstvom naj bi trajala dva meseca manj (do 30. junija prihodnje leto), za uro dela pa mu pripada 13,75 evra neto.

Tudi na Fursu so kot razlog za sodelovanje z Radonjićem pred štirinajstimi dnevi navedli njegove strokovne reference. “Ima specifična znanja na področju vlaganja kazenskih ovadb, predlogov za uvedbo prekrškovnih postopkov in širšega sklopa vprašanj v povezavi s pomanjkljivostmi poslovanja. Zaradi tega je dodana vrednost k delu Fursa,” so zapisali v odgovoru za N1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje