Razočaranje v piranskem akvariju: malih moškatnih hobotnic ne bo

Slovenija 19. Mar 202313:18 1 komentar
moškatna hobotnica
Posnetek zaslona/Akvarij Piran

Jajčeca moškatne hobotnice v piranskem akvariju, ki jih je izlegla pozimi, se po poročanju portala 24ur.com niso izlegla uspešno. Ker so se mlade hobotnice izvalile prehitro, so poginile, preostanek gnezda z mamo hobotnico so zato preselili nazaj v morje. Akvarij Piran tako ostaja brez moškatne hobotnice.

V začetku februarja so v Akvariju Piran ob praznjenju bazena naleteli na prijetno presenečenje – ena od moškatnih hobotnic je izlegla jajčeca. Šlo je za prvo tako številčno gnezdo v akvariju.

Čeprav so mladičke nestrpno pričakovali – upali so na kar 80 novih hobotnic – pa izvalitev ni potekala po načrtih. Kot poroča spletni portal 24ur.com, so se mlade hobotnice izlegle prezgodaj in zato po dnevu ali dveh poginile.

Preostanek gnezda z mamo hobotnico so zato preselili nazaj v morje, je za portal povedala Manja Rogelja, strokovna vodja Akvarija Piran. Ta tako ostaja brez moškatne hobotnice.

Ko moškatna hobotnica izvali jajčeca, se namreč neha prehranjevati, počasi hira in na koncu pogine, je februarja za N1 pojasnila Rogelja.

Partner mame hobotnice je poginil že nekaj tednov po paritvi, še poroča 24ur.com.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje