Razširjen trgovski center: sto trgovin, kino, zabaviščna parka in celo fitnes

N1 video 06. Apr 202218:22 > 07. Apr 2022 08:56 2 komentarja

Vrata je na široko odprl prenovljen in razširjen trgovski center na Rudniku. V nakupovalnem središču so poleg trgovin in restavracij odslej kino s sedmimi dvoranami, dva zabaviščna parka in celo fitnes. Pred uradnim odprtjem smo pokukali, kako je videti nova Supernova Ljubljana Rudnik.

Delavci so lovili zadnje sekunde do odprtja, nakupovalni center na Rudniku je namreč ob 19. uri odprl vrata v razširjeni podobi. Poleg zdajšnjih trgovin in restavracij tako obiskovalci pod skupno streho najdejo še zabaviščna parka in fitnes. S 70 milijonov evrov vredno naložbo se je center povečal na 50.000 kvadratnih metrov, zaposlili so 800 novih sodelavcev. “Novi del Supernove želi biti umeščen ne le kot destinacija za nakupovanje in gastronomijo, pač pa tudi kot destinacija za zabavo in prosti čas,” je povedala Mojca Prošek, vodja službe za lizing iz Supernove.

Kaj vse ponuja Supernova?

V nakupovalnem središču je tako odslej 109 trgovin, od tega je 50 novih. “Veliko je tudi domačih ponudnikov, Alpina, Odeja, Zlatarna Celje in druge,” je dejala Prošek. Kot je dodala, so “gradnjo dokončali v načrtovanih rokih, pridobili nove poslovne partnerje ter razširili sodelovanje z obstoječimi”. Po njenih besedah imajo trenutno oddanih 95 odstotkov vseh površin, a v skupini načrtujejo, da bodo najemniki vse površine zasedli in odprli do konca letošnjega leta.

supernova supernova
N1 (Tloris Supernove)
supernova supernova
N1 (Tloris Supernove)

A poleg trgovinske dejavnosti je v nakupovalnem središču po novem še kino s sedmimi dvoranami s 1.200 sedeži, kar 19 restavracij in barov, med drugim McDonalds, azijska restavracija Chuty’s, Španska vas, Lolita, Dobra hiša …  Se pa obiskovalci lahko tudi razmigajo, v prvem nadstropju je namreč tudi butični fitnes. “Potrebe in želje potrošnikov so danes večje kot kadarkoli prej. Fitnes je zagotovo ena od dejavnosti, ki bo kmalu zaživela tudi v kakšnem drugem nakupovalnem centru,” je ocenila Prošek.

Za najmlajše pa so uredili dva tisoč kvadratnih metrov velik Fun Park, manjši, 600 kvadratnih metrov velik zabaviščni prostor bo zasedel Woop, kjer bodo zabavo lahko našli tudi malo večji, je razložil Samo Habič iz podjetja TP LJ, ki skrbi za Woopove izzive. “Gre za zabavno igro, ki je primerna tako za otroke kot odrasle. In je edina tovrstna atrakcija v Sloveniji.” Pripravili so 20 različnih sob, v vsaki od njih pa te pričaka en izziv. “Nekje moraš biti spreten in hiter, v nekaterih izzivih pa moraš uporabljati logiko,” je razložil Habič. Ob tem je dodal, da je takšen tip preživljanja prostega časa na največjem sejmu zabave prejel nagrado za najboljšo novo atrakcijo. Otrokom so na voljo tudi zunanje plezalne stene, zunanje otroško igrišče in dve veliki športni igrišči.

Na novinarski konferenci je ustanovitelj skupine Supernova Frank Philipp Albert med drugim dejal, da so se v “dvajsetih letih poslovanja navade kupcev spremenile, novim trendom se nenehno prilagajamo. Zgolj samo nakupovanje danes ne zadošča več, nakupovalni centri se razvijajo v večnamenske in večopravilne objekte. Gostinstvo in zabava postajata vse pomembnejša, povečuje se povpraševanje po dodatnih storitvah, da obiskovalci lahko ob enem obisku opravijo več dejavnosti,” je nanizal Phillip Albert. Kot je še dodal, so pri gradnji upoštevali okoljske in varnostne standarde. Posebnost garažne hiše je t. i. zelena fasada, torej je pokrita z rastlinami, ki naj bi se razrasle do leta 2023. 

supernova
N1 (Ustanovitelj skupine Supernova Frank Philipp Albert in ljubljanski župan Zoran Janković)

Zbrane je nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković, ki ga naložba obdaja z optimizmom. “Vesel sem, da vam je kljub izzivom, ki smo jih bili deležni v zadnjih dveh letih, uspelo odpreti tako lep objekt v napovedanem roku. Prepričan sem, da ta projekt presega klasično nakupovanje in postaja središče druženja,” je dodal. Prek videopovezave pa je nekaj besed namenil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. “Center na Rudniku prinaša Ljubljani in širši osrednjeslovenski regiji nove vsebine,” je dejal Počivalšek ter dodal, da ponuja priložnost za dvig potrošnje in ima multiplikativni učinek na gospodarsko rast ter je lahko zgled za druge vlagatelje. Po nagovorih sta Phillip Albert in Janković prerezala trak in odprla nakupovalni center.

Prve obiskovalce so v novem delu Supernove sprejeli danes ob 19. uri. Izjemoma je danes celoten nakupovalni center odprt do 24. ure, v tem času je mogoče prisluhniti več slovenskim glasbenikom ter avstrijskemu producentu elektronske glasbe Parovu Stelarju, nebo pa bo razsvetlil ognjemet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje