Rešili telička Gomzija, ki je po plazu ostal ujet pod ruševinami hleva

Slovenija 10. Avg 202313:35
teliček
Društvo Pasja nota

Telička Gomzija, ujetega pod ruševinami hleva, ki ga je odnesel zemeljski plaz v Lučah, so rešili. Zdaj čakajo na helikopter, ki ga bo prepeljal na kliniko.

Po katastrofalnih poplavah težave v številnih krajih po Sloveniji zdaj povzročajo zemeljski plazovi.

Nad zaselkom Struge v občini Luče je en plaz odnesel tri hiše, drugi pa je pokopal hlev, v katerem je bilo več živali. Osem krav je takoj poginilo, pod ruševinami pa je ostal živ teliček in jokal. Do njega niso mogli, ker tja niso mogli spraviti mehanizacije, je poročalo Delo.

Društvo Pasja nota je včeraj na Facebooku objavilo, da je po čudežu v grobu iz blata in ruševin živ dvomesečni teliček Gomzi. “Kliče svoje ljudi in mamo in še ni obupal. Zadnje mleko je dobil v četrtek zvečer, sena mu primanjkuje,” so zapisali. Dodali so, da iščejo čim večji bager goseničar (nad tri tone) in ob tem obljubili plačilo.

Danes je k reševanju pozvala tudi partnerka slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber. Kot je zapisala, telička rešuje osem vojakov. Gospod in gospa, lastnika, sta srečni osebi, se res trudita že več dni … situacija je res zapletena,” je zapisala ob objavi na Instagramu.

V Društvu Pasja enota pa so danes sporočili, da je teliček rešen. “Čakamo helikopter, saj mora nujno na kliniko,” so zapisali in se ob tem za posredovanje zahvalili premierju Golobu in Tini Gaber.

teliček, Tina Gaber
Tina Gaber/Instagram

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.