Resni.ca prvič na evropske volitve, a o prebitju “magične meje” ne dvomi

Evropske Volitve 07. Maj 202414:42 4 komentarji
Stranka Resni.ca
Foto: N1

Letos se na evropske volitve prvič podaja tudi zunajparlamentarna stranka Resni.ca. Predsednik stranke Zoran Stevanović, ki je tudi nosilec liste, pa je prepričan, da jim bo uspelo prebiti cenzus za uvrstitev v Evropski parlament.

Državljansko gibanje Resni.ca je listo kandidatov za volitve poslance v Evropski parlament na Državno volilno komisijo vložilo s podpisi 1.053 volilk in volilcev.

Na predlagani listi je devet kandidatk in kandidatov, in sicer Zoran Stevanović, Polonca Frelih, Sabina Senčar, Bojan Potočnik, Neven Polajnar, Tanja Đurić Ribič, Katja Kokot, Stanko Pušenjak in Branko Gradišnik.

Predsednik stranke in nosilec liste Stevanovič je po vložitvi na DVK ocenil, da bo Resni.ca nagovorila tiste, ki ne verjamejo več v politiko in so siti lažnih delitev ter korupcije. “Predvsem pa je to stranka tistih, ki imajo dovolj vsiljevanja tujih agend, tistih, ki si želijo brezčasne suverenosti Slovenije, ki želijo, da je odločanje o našem zdravju v naših rokah, tistih, ki želijo biti neuvrščeni v tujih diplomatskih in vojaških sporih, ter tistih, ki si želijo tradicionalnih družinskih vrednot, birokratskega in gospodarskega patriotizma …” je še naštel.

Čeprav so zunajparlamentarna stranka in so to njihove prve evropske volitve, je Stevanović prepričan, da bodo prebili cenzus za uvrstitev v Evropski parlament. “Najmanj to,” je dodal.

Državna volilna komisija bo o veljavnosti danes vloženih list kandidatov ter o listah kandidatov SLS in SD odločala v četrtek, 9. maja 2024. Na seji bo opravila tudi razpravo o listi kandidatov politične stranke Vesna zaradi smrti kandidatke. Rok za vlaganje list kandidatov se sicer izteče v petek, 10. maja 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje