Robert Golob je za generalno sekretarko Svobode izbral Vesno Vuković

Slovenija 31. Jan 202319:14 4 komentarji
Vesna Vuković
Vesna Vuković (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Premier Robert Golob je po informacijah N1 poslance Gibanja Svoboda seznanil, da Tamara Kozlovič zapušča mesto generalne sekretarke stranke, ki ga je zasedala začasno, in se bo predvsem posvetila zdravstveni reformi. Nova generalna sekretarka bo postala sedanja predstavnica stranke za stike z javnostjo Vesna Vuković. 

Gibanje Svoboda bo dobilo novo generalno sekretarko. Doslej je to mesto začasno zasedala poslanka Tamara Kozlovič. Kot je prvo poročalo Delo, naj bi jo nasledila sedanja predstavnica za stike z javnostjo največje vladne stranke Vesna Vuković. V stranki Svoboda so nam dejali, da odločitev še ni uradna in da bodo, če jo bodo sprejeli, pravočasno obvestili javnost.

Po informacijah N1 pa je s to kadrovsko spremembo predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob na današnji seji seznanil poslance svoje stranke.

Zbranim naj bi povedal, da Tamaro Kozlovič čaka vrsta zadolžitev, povezanih z zdravstveno reformo. To pa pomeni, da nalog generalne sekretarke ne more več opravljati. Kozlovič je namreč predsednica parlamentarnega odbora za zdravje, po novem pa tudi vodi koalicijsko skupino, ki bo v parlamentu zadolžena za zdravstveno reformo. Prav ta reforma pa je prioriteta sedanje vlade.

Preberite še: Je vlada res odkrila, kje odteka denar iz zdravstva?

Generalnega sekretarja v Svobodi sicer imenuje predsednik stranke sam, izbira Vesne Vuković pa potrjuje, da ji Robert Golob zelo zaupa. Njena že tako velika politična moč se bo po prevzemu druge najpomembnejše funkcije v stranki še okrepila. Poslanci nad Golobovo izbiro niso bili presenečeni, je pa v stranki zaznati tudi kar nekaj nezadovoljstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje