Robert Golob ob dnevu državnosti: Ko držimo skupaj, lahko premagamo vse ovire

Slovenija 24. Jun 202218:03 > 18:56 0 komentarjev

Premier Robert Golob je v poslanici ob dnevu državnosti čestital vsem državljanom in spomnil, da smo se pred več kot 30 leti odločili, da se podamo na novo in odgovorno pot. Kot je poudaril, so časi, v katerih živimo, zahtevni, a prav to, da vemo, da "ko držimo skupaj, lahko premagamo vse ovire, nas navdaja z upanjem v svetlo in boljšo prihodnost".

Predsednik vlade Robert Golob je v poslanici ob robu obiska v Bruslju izpostavil, da smo se Slovenci pred 31 leti odločili, da se podamo na pot v družbo, v kateri velja vladavina prava, pravila demokracije in v kateri bomo poskrbeli za dostojno življenje vsakogar. “Ko se danes ozremo nazaj, lahko s ponosom ugotovimo, da smo ne le obdržali samostojnost in neodvisnost, ampak smo v tem času postali tudi ponosni in enakopravni člani širše evropske družine,” ocenjuje premier.

Hkrati je vsem državljanom zaželel miren prazničen vikend, ob 31. obletnici osamosvojitve pa še poudaril, da svoboda ni le beseda, ampak “stanje duha in tisto, za kar se je vedno vredno boriti”. Z dnevom državnosti obeležujemo dogodke pred 31 leti, ko je takratna slovenska skupščina 25. junija 1991 po nekajletnih prizadevanjih sprejela ključne dokumente za osamosvojitev Slovenije, in sicer Temeljno ustavno listino o samostojni in neodvisni RS, ustavni zakon za njeno izvedbo in Deklaracijo o neodvisnosti.

Ob tej priložnosti že danes po državi potekajo številne slovesnosti. Osrednja državna proslava bo zvečer na Kongresnem trgu v Ljubljani, slavnostni govorec bo predsednik republike Borut Pahor. Še pred tem se bosta na slavnostni seji sestala državni zbor in državni svet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!