RTVS naj bi imela leta 2023 nekaj manj kot pet milijonov evrov primanjkljaja

Slovenija 14. Nov 202207:23
deček s piščaljo, RTV
Borut Živulović /BOBO

Člani programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bodo imeli danes na mizi predlog finančnega načrta zavoda za leto 2023, po katerem bodo prihodki znašali nekaj manj kot 139 milijonov evrov, odhodki pa nekaj pod 144 milijonov evrov. Tako bo primanjkljaja za slabih pet milijonov evrov.

V zavodu leta 2023 načrtujejo prodajo delnic Eutelsata v vrednosti 5,6 milijona evrov. Od tega je 1,8 milijona evrov predvidenih za odpravnine, izplačane letos, medtem ko za odpravnine v letu 2023 načrtujejo izplačilo 1,375 milijona evrov.

Prav tako bodo na seji obravnavali predlog programsko-produkcijskega načrta javnega zavoda za leto 2023. Predvideva vrnitev 20-minutne zunanjepolitične oddaje Globus na prvi program Televizije Slovenija. Načrt za letos namreč oddaje ni predvidel. Napovedana je nadgradnja koncepta in vsebine nekdanjega Globusa s krepitvijo terenskih zgodb dopisnikov RTVS in zunanjepolitičnih novinarjev v Ljubljani.

Na dnevnem redu seje je nenazadnje predlog za dopolnitev zavodovega poslovnika. V skladu z njim bi bil posnetek tistega dela seje programskega sveta, ki se prenaša po medmrežju, po seji dostopen javnosti na portalu MMC RTVS. Tako naj bi odgovorili na pobudo udeležencev prireditve RTVSMO, ki je 26. oktobra pod okriljem sveta delavcev RTVS potekala v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.