Šarec in njegova žička: “Tisti, ki se razumejo na tehniko, so razumeli” (VIDEO)

Slovenija 27. Jul 202213:28 > 28. Jul 2022 10:08 10 komentarjev

Posnetek, na katerem minister za obrambo Marjan Šarec pojasnjuje, zakaj se je vodni top med gašenjem požara na Krasu pokvaril, je postal hit na družbenih omrežjih. Šarec je za N1 povedal, da je želel le sporočiti, da je šlo za zelo malo napako.

Pri gašenju velikega požara, ki je prejšnji teden pustošil po Krasu in zajel več kot 3.500 hektarjev površin, je pomagal tudi policijski vodni top. Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je ob petkovem obisku območja povedala, da je vodni top pomagal gasiti ogenj in dovažal vodo.

Dejala je tudi, da se je vodni top v teh dneh na Krasu pokvaril, a so ga nato hitro popravili. Obrambni minister Marjan Šarec pa je ob tem pripomnil, da je “šel štarter”. “Ampak so takoj odpravili, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana, tako da je bila napaka minimalna,” je dodal.

Ta posnetek, v katerem je minister razložil, za kakšno napako je šlo, je na družbenih omrežjih postal viralen in sprožil številne odzive. Minister je za N1 danes komentiral, da je želel le pojasniti, da je šlo za zelo malo napako in da ni šlo za hudo okvaro. “Tisti, ki se razumejo na tehniko, so razumeli,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje