Šarec ob obisku v Črni gori pozval k nadaljevanju sodelovanja

Slovenija 20. Sep 202216:45 0 komentarjev
Marjan Šarec
Ministrstvo za obrambo/TWITTER

Obrambni minister Marjan Šarec je odpotoval na dvodnevni obisk v Črno goro. Skupaj s črnogorskim kolegom Raškom Konjevićem se je zavezal k nadaljevanju sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju.

Minister za obrambo Marjan Šarec se mudi na dvodnevnem uradnem obisku v Črni gori. Poleg pogovorov z delegacijo črnogorskega ministrskega kolega Raška Konjevića, kjer sta se oba zavezala k nadaljevanju dobrega sodelovanja, se je minister srečal tudi s predsednikom Milom Đukanovićem in parlamentarnim odborom za obrambo črnogorske skupščine.

“Slovenija je vedno podpirala evroatlantsko pot Črne gore. Veseli smo, da je Črna gora aktivna članica zveze Nato, kjer prispeva svoj delež v skupni obrambi. Slovenija in Črna gora skupaj sodelujeta tudi na misiji v Latviji,” je v uvodnem nagovoru spomnil Šarec.

Pogovori so po ministrovih besedah potekali v izredno prijetnem in prijateljskem vzdušju, so sporočili iz službe za strateško komuniciranje pri ministrstvu za obrambo. Obrambna ministra Slovenije in Črne gore sta se zavezala k nadaljevanju sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju.

V nadaljevanju je Šarec poudaril, da je Slovenija vedno podpirala mir in stabilnost na Zahodnem Balkanu. “Mednarodna skupnost – ob dogajanju v Ukrajini – ne sme pozabiti Zahodnega Balkana. Slovenija zagotovo pozna regijo in si bo še naprej prizadevala za čimprejšnje članstvo držav Zahodnega Balkana v EU ter opozarjala na možne posledice nekaterih dogajanj v regiji, ki jih spremljamo v zadnjem času in nas skrbijo,” je dejal Šarec.

V sklopu obiska je bil podpisan sporazum o donaciji podvodnega plovila za prevoz potapljačev R-2, ki bo dopolnil že razstavljeno podmornico v Parku vojaške zgodovine v Pivki, prav tako donacijo Črne gore Sloveniji, so še zapisali v izjavi za javnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!