SD pred parlamentarnimi počitnicami čaka klavzura

Slovenija 13. Jul 202307:26 0 komentarjev
SD
Borut Živulović/BOBO

Pred parlamentarnimi počitnicami se bo na klavzuri sestalo vodstvo stranke SD. Glavna točka razprave bodo priprave na evropske volitve prihodnje leto, razpravljali pa bodo tudi o aktualnem političnem dogajanju.

Vsaj kot kaže navzven, se v koalicijski SD na klavzuro odpravljajo v bolj spravljivih tonih.

V zadnjih mesecih je namreč ob različnih pogledih na nadaljnjo pot stranke na vodstvo SD letelo več kritik, šef poslancev Jani Prednik pa je med drugim ocenil, da izgubljajo barvo, vonj in okus. Nezadovoljstvo z vodenjem stranke je vsaj v javnosti v zadnjih tednih nekoliko potihnilo, tudi kritiki predsednice stranke Tanje Fajon pa so slednji ob izvolitvi Slovenije v Varnostni svet Združenih narodov morali priznati uspeh na diplomatskem parketu.

Pogledi stranke so, kot kaže, trenutno usmerjeni v naslednje projekte, ki čakajo stranko. Eden od teh so evropske volitve, ki bodo potekale prihodnje leto. O pripravah nanje bodo govorili tudi na današnji klavzuri SD. Postopke evidentiranja kandidatov so v stranki, ki je na evropskem političnem parketu del politične skupine S&D, že odprli.

Da se želita potegovati za nov poslanski mandat, sta že napovedala oba poslanca, ki zdaj zastopata barve stranke na evropski ravni, Milan Brglez in Matjaž Nemec. Glede drugih potencialnih kandidatov pa so bili v stranki doslej še skrivnostni. Je pa v stranki zagotovo pričakovati pestro debato ob izbiri nosilca kandidatne liste, za kar se bosta sodeč po njunih aktivnostih v zadnjih mesecih bržkone potegovala oba aktualna evropska poslanca.

Na dnevnem redu klavzure je tudi aktualno politično dogajanje, pri čemer se v koalicijski SD najbrž ne bodo mogli izogniti nedavnemu odstopu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, tik pred parlamentarnimi počitnicami pa bržkone tudi izzivom, ki vladno koalicijo čakajo v tradicionalno vroči politični jeseni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!