SDS bi izrecno podprla resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu

N1 video 02. Sep 202113:49 > 14:49 2 komentarja
Branko Grims
Borut Živulović/BOBO

V stranki SDS državnemu zboru predlagajo sprejetje posebne deklaracije, s katero bi izrecno podprli resolucijo Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, ki po besedah poslanca SDS Branka Grimsa temelji na poenoteni obsodbi vseh totalitarnih sistemov. "Prav vsi totalitarni sistemi so zavržni, zločinski in vredni obsodbe," je dejal.

V stranki SDS predlagajo sprejetje posebne deklaracije o podpori resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, ki je bila sprejeta na začetku aprila.

“Ta resolucija je izjemno pomembna, ker enotno postavlja kot zločinske in zavržne prav vse totalitarizme,” je na predstavitvi predloga stranke SDS dejal poslanec v državnem zboru Branko Grims. “To je nekaj, kar si zasluži vso podporo, saj predstavlja izhodišče za demokratičen razvoj,” je obrazložil.

“Vsi totalitarni sistemi vredni obsodbe”

“Totalitarni sistemi so vsi brez izjeme zavržni, zločinski in so nekaj, česar se moramo danes še posebej jasno zavedati. V tretjem tisočletju se pojavljajo nove oblike totalitarnih sistemov, ki temeljijo na kulturnem marksizmu, visoki tehnologiji, kot recimo kitajskega tipa, ali pa islamskem radikalizmu. Zaradi tega je še toliko pomembneje, da se državni zbor poenoti – in tak je naš predlog – na tistem, kar je bil temelj za evropsko resolucijo. To pa je, da so prav vsi totalitarni sistemi zavržni, vsi zločinski in vredni obsodbe,” je dejal Grims.

V stranki SDS zato predlagajo sprejetje posebne deklaracije o podpori resolucije Evropskega parlamenta, s katero bi državni zbor izrazil, da “izrecno in trajno zavrača vse totalitarne režime, ne glede na njihovo ideologijo, saj vsi temeljijo na nasilju ter sistematičnem kršenju človekovih pravic. S podporo resoluciji državni zbor izraža najgloblje spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih režimov ter izraža pričakovanje, da bodo priporočila pri svojem delu upoštevale vse veje oblasti v Sloveniji,” je vsebino predlagane deklaracije povzel Grims in dodal, naj se državni zbor k doslednem spoštovanju priporočil zaveže v celotnem besedilu in brez kakršnihkoli pridržkov.

“Sprejetje takega besedila pomeni, da bo vsakega sprenevedanja konec in se bomo v Sloveniji končno poenotili,” je še dejal poslanec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje