Simoniti ni bolan, na ministrstvu pravijo, da je zgolj sarkastičen

Slovenija 26. Jan 202218:22 > 19:33 16 komentarjev
vasko simoniti
Borut Živulović/BOBO

Minister za kulturo Vasko Simoniti se je danes v okviru obiska vlade mudil v Posavski regiji. Na spletu pa je zaokrožil posnetek, na katerem minister odhaja z gradu Brežice, kjer je potekal uvodni vladni posvet, ter zavrne izjavo za medije, in sicer z izgovorom, da "je bolan".

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožil posnetek, na katerem minister za kulturo Vasko Simoniti odhaja z vladnega posveta v Posavski regiji ter zavrne izjavo za medije z izgovorom, da “je bolan”.

Na ministrstvo za kulturo smo se obrnili z vprašanjem, ali je Simoniti resnično bolan, in če da, čemu se potem mudi na vladnem posvetu.

Kot so nam pojasnili, se je ministru le mudilo na naslednji sestanek.

“Medtem ko je novinar tekel proti njemu, je minister z jasno zaznavnim sarkazmom dejal, da je bolan. Očitno novinar sarkazma ni zaznal,” so pojasnili na kulturnem ministrstvu ter dodali, da ni nobene bojazni, da bi bil minister pozitiven na koronavirusno bolezen, saj so vsi vladni predstavniki cepljeni in so se zjutraj tudi testirali.

Spomnimo, da je kulturni minister do medijev odklonilno nastopil že novembra lani, ko je ob vladnem obisku Pomurja zavrnil izjave novinarjev.

Na prvo novinarjevo vprašanje, ali lahko prosijo za izjavo, je le odvrnil z nikalnico. Ko pa ga je za izjavo prosil še novinar časnika Večer, je Simoniti dejal: “Tudi ne. To pa sploh ne”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje