Sindikati s Pahorjem o razgrajevanju socialnega partnerstva

Slovenija 30. Jun 202116:22 0 komentarjev
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije: ZSSS
Foto: Denis Sadikovič/N1

Predstavniki petih sindikalnih central se bodo v četrtek udeležili sestanka pri predsedniku države Borutu Pahorju. Opozoriti ga želijo "na sistematično izrivanje sindikatov iz procesa oblikovanja ekonomskih in socialnih politik ter s tem na razgrajevanje socialnega partnerstva, ki se je gradilo 30 let".

Predsedniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj, Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek, Konfederacije sindikatov 90 Slovenije Peter Majcen in Konfederacije novih sindikatov Slovenije (KNSS) Neodvisnost Evelin Vesenjak so že pred jutrišnjim srečanjem s predsednikom Borutom Pahorjem izpostavili tudi “svoje nestrinjanje s spremembami, predlaganimi v paketu davčne zakonodaje”.

Sindikati so prepričani, da bodo povzročile velik primanjkljaj v prihodkih proračuna ter tako ogrozile delovanje socialne države in doseženo raven financiranja javnih storitev. “Želimo si, da bi predsednik države Borut Pahor pozval vlado, naj se vrne k socialnemu dialogu ter pri oblikovanju ekonomskih in socialnih politik sodeluje s socialnimi partnerji, kot to izhaja iz pravil delovanja Ekonomsko-socialnega sveta,” so navedli.

Opozorili so še na besede generalnega sekretarja Evropske konfederacije sindikatov Luce Visentinija, ki je minuli teden v posebnem pismu premierju Janezu Janši izpostavil, da je trenutno ravnanje slovenske vlade nesprejemljivo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!