Slovence zajela nakupovalna mrzlica: trgovski centri prava mravljišča

N1 video 22. Dec 202109:07 > 09:21 0 komentarjev

Te dni je skoraj nemogoče najti večje trgovske centre, kjer ni gneče. Pred nami je namreč praznični konec tedna, trgovine bodo zaprte tako v soboto kot nedeljo, zato številni hitijo z nakupom daril in hrane.

Večja nakupovalna središča po državi so te dni polna nakupovalcev. Poročali smo že, da se je delovni čas nekaterih trgovin ob petih in sobotah podaljšal do 22. ure zvečer, saj so upravljalci trgovin ugotovili, da je interes kupcev velik. A zdaj se obeta sprememba.

Da je gneča preprosto prevelika, so opazili tudi vladajoči. Tako je minister za zdravje Janez Poklukar po včerajšnjem večernem sestanku vladne skupine za 24UR ZVEČER povedal, da bo vlada že s sredino dopisno sejo omejila maksimalno število prisotnih kupcev v istem času v trgovinah.

Naša ekipa je bila na terenu včeraj popoldan, kupci pa so nam povedali, da opravljajo zadnje predbožične nakupe, za katere so večinoma zapravili od 150 do 300 evrov.

“Celo uspelo mi je,” je za N1 povedala ena od obiskovalk, ki se je po nakupih odpravila “tik pred zdajci”. Z bližnjimi so se dogovorili, da za darila letos ne bodo zapravili preveč denarja, česar se je, kot pravi, tudi držala.

Tudi druga obiskovalka, ki smo jo ujeli ravno, ko ji je uspelo kupiti še zadnje darilo, pravi, da zanje ni zapravila več kot dvesto evrov. “Kakšne stvari že takoj januarja zagledam za drugič, čisto po občutku,” je dejala za N1.

Nekateri kupci, s katerimi smo govorili, so svoje praznično nakupovanje tako že opravili, nekatere pa še čaka dodaten obisk trgovin.

Več v zgornjem videu!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!