Slovenski animator ustvaril uradni videospot legendarnih Beatlov

Slovenija 09. Dec 202212:13 0 komentarjev

Skladba Beatlov "Here, There and Everywhere" iz leta 1966 je v četrtek dobila uradni videospot, pri njegovi umetniški stvaritvi pa je bil ključen slovenski umetnik. Animacijo v videospotu je namreč ustvaril slovenski animator Rok Predin.

Rok Predin se je z režiranjem in animiranjem poklicno usmeril nekoliko drugače kot njegov oče Zoran Predin, a najnovejši projekt Predina mlajšega je kljub temu večinoma glasben. Ustvaril je animacijo za nov uradni videospot Beatlov “Here, There and Everywhere”.

Da je na njegov dosežek ponosen, je na svojem Facebookovem profilu kmalu po izdaji videospota povedal tudi umetnikov oče.

Animacijo je ustvaril pod taktirko organizacije Trunk Animation, o njej pa zapisal: “Sledite bendu na turneji, ko potujejo skozi slikovito spreminjajoče se ozadje mest, hotelov, cest in nastopov, pri čemer se lahko zanesejo zgolj drug na drugega. Vsakemu od njih se pojavi čarobna plesalka, ki predstavlja navdih in ustvarjalno svobodo.”

Skladbo so Beatli posneli leta 1966 in jo izdali na albumu Revolver.

Rok Predin je, odkar je leta 2009 začel sodelovati s produkcijskim studiom Trunk, med drugim delal za Eltona Johna, skupino Madness, Keitha Urbana in skupino The Rolling Stones ter režiral številne reklamne oglase in televizijske špice v tujini. Še naprej ustvarja avtorske filme, ki se prikazujejo po festivalih po svetu in so prejeli več nagrad, so o njem zapisali na spletni strani Društvo slovenskega animiranega filma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!