Solidarni občani pomagajo zbirati denar za prevoz starejših in ranljivih

Slovenija 06. Feb 202214:27 0 komentarjev
Upokojenci
Žiga Živulovič jr./Bobo

V dolenjski občini Žužemberk, kjer so pred slabima letoma vpeljali uslugo brezplačnih prevozov za starejše in ranljive skupine, pri čemer uporabljajo skupno občinsko vozilo, nameravajo to obliko pomoči do poletja celostno urediti. Občina je objavila razpis za nakup ustrezno vzdržljivega avtomobila, zanj pa zbirajo tudi prostovoljne prispevke.

Za nakup novega vozila, ki bo na voljo zgolj za omenjeni prevoz, so do zdaj zbrali približno 12.000 evrov prostovoljnih prispevkov.

Te so prispevali tako podjetja kot tudi občani, več tudi takih, ki takšen prevoz večkrat uporabljajo, je direktor žužemberške občinske uprave Tomaž Hrastar povedal za STA.

Za nakup novega vozila nameravajo sicer odšteti nekaj več kot 32.000 evrov, najmanj polovico stroškov njegovega nakupa pa nameravajo pokriti z zbranimi denarnimi prispevki.

Občina bo po nakupu vozila imela strošek le s plačevanjem goriva in njegovim vzdrževanjem, kar občinskega proračuna po njegovi oceni ne bo močno obremenilo, je dodal direktor.

Brezplačni občinski prevozi na Žužemberškem so se sicer do zdaj ustalili in naleteli na dober odziv, pri izvajanju omenjene usluge pa sodeluje tudi vsaj 10 prostovoljnih voznikov.

Novo vozilo bo uradno začelo voziti ob občinskem prazniku oziroma julija, je še napovedal Hrastar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!