Šolski inšpektorat: Na OŠ Prebold so vse ustrezno uredili

Koronavirus 06. Sep 202117:06 > 17:21 1 komentar
Osnovna šola Prebold
BOBO

Inšpektorji za šolstvo so razrešitev ravnatelja osnovne šole Prebold predlagali, ker ni nosil maske in ker ni izvedel drugih ukrepov. Zdaj pa je na šoli vse ustrezno urejeno, pravijo na inšpektoratu.

Na inšpektoratu za šolstvo so razkrili, zakaj so svetu osnovne šole Prebold dvakrat predlagali razrešitev ravnatelja Petra Žureja. Prej inšpektorat pojasnil ni mogel podati, ker je svoj postopek lahko zaključil šele potem, ko je svet odločal o ravnateljevi razrešitvi. To se je vendarle zgodilo prejšnji četrtek zvečer, ko je Žurej dobil veliko večino glasov članov sveta.

Ni nosil maske

Inšpektorat je nadzor na osnovni šoli Prebold opravil, ker je junija prejel dve pobudi. V nadzoru so ugotovili, da navedbe v pobudah držijo, saj ravnatelj res ni nosil maske in ne upošteva nekaterih drugih ukrepov za preprečevanje in širjenje koronavirusa. Med ukrepi, ki jih ravnatelj ni spoštoval, so na inšpektoratu omenili samo opozorila na vhodu in usmerjevalne poti.

Po doslej znanih informacijah Žurej ni nosil maske na začetku epidemije lani spomladi, nato jo je zaradi pritiska nekaterih zaposlenih začel nositi, junija letos pa si je spet nehal pokrivati obraz. Brez maske je bil tudi dan pred začetkom novega šolskega leta, ko so ga spet obiskali šolski in zdravstveni inšpektorji. Zato so mu spet dali globo.

Nič več kršitev

Zdravstveni inšpektorat pa proti osnovni šoli Prebold oziroma Žureju vodi štiri postopke. Ker še niso končani, zdravstveni inšpektorji podrobnosti ne razkrivajo. Znano pa je, da se Žurej v preteklem šolskem letu ni želel ne cepiti ne testirati, pred začetkom aktualnega šolskega leta pa je napovedal, da tudi pogoja PCT ne bo preverjal.

Skupno naj bi šola zaradi njega dobila za 1500 evrov glob, Žurej pa je svetu šole obljubil, da jih bo poravnal iz lastnega žepa. Obljubil je tudi, da kršitev ne bo več ponavljal.

Ko so inšpektorji 2. septembra nazadnje obiskali šolo, kršitev res niso več odkrili. “Ugotovljeno je bilo, da so vse stvari na OŠ Prebold ustrezno uredili,” so zatrdili na šolskem inšpektoratu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje