Spor z dolgo brado med Telekomom in družbo Sky net pravnomočno končan

Gospodarstvo 20. Dec 202317:11 0 komentarjev
Telekom Slovenije
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo v tožbi družbe Sky net proti Telekomu Slovenije oziroma njegovi nekdanji hčerinski družbi Mobitel zaradi izpolnitve pogodbe glede gradnje baznih postaj po dveh tožbah v skupni vrednosti 33 milijonov evrov. Prvostopenjsko sodbo, ki je tožbeni zahtevek zavrgla oz. zavrnila, je potrdilo.

Tožbeni zahtevek družbe Sky net glede baznih postaj sega v leto 2007. Okrožno sodišče v Ljubljani je leta 2020 zavrglo del podrednega tožbenega zahtevka, ki se nanaša na leto 2007, in zavrnilo preostali del podrednega tožbenega zahtevka glede izdaje naročil za gradnjo 414 baznih postaj in naročil za pridobivanje dokumentacije za 434 baznih postaj.

Sodišče je tedaj tudi odločilo, da je Sky net dolžan povrniti Telekomu Slovenije pravdne stroške v višini 39.600 evrov ter stroške pritožbenega postopka v višini 5.480 evrov.

Družba Sky net, ki se ukvarja s projektiranjem in geodetskimi storitvami, se je pritožila na višje sodišče. To je leta pritožbo zavrnilo in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje. A Sky net se je pritožil še na Vrhovno sodišče RS, ki pa je podjetju letos spomladi delno ugodilo ter sodbo višjega sodišča v več delih razveljavilo in zadevo vrnilo v novo sojenje na sodišče druge stopnje pred spremenjenim senatom.

Telekom Slovenije je prek spletnih strani Ljubljanske borze danes sporočil, da je prejel sodbo višjega sodišča, s katero je to potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je tako postala pravnomočna. Obenem je senat odločil, da stranki sami krijeta svoje stroške pritožbenega in revizijskega postopka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!