Spremembi v vodstvu GPU in upravi kriminalistične policije

Slovenija 13. Jun. 202209:56 > 10:361 komentar
Delite:
Boštjan Lindav
Foto: Luka Dakskobler/BOBO

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Boštjan Lindav je v dogovoru in na lastno željo premestil Danijela Žibreta z mesta namestnika generalnega direktorja policije v vodstvo generalne policijske uprave. Vojko Urbas pa bo premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave (GPU).

Z današnjim dnem je Boštjan Lindav premestil Danijela Žibreta z namestnika generalnega direktorja policije v vodstvo GPU. “Na delovnem mestu policijskega svetnika bo Danijel Žibret opravljal naloge, povezane z izzivi na področju izobraževanja in zaposlovanja v policiji,” so sporočili iz policije.

Ob tem je Lindav zaradi nemotenega opravljanja nalog v upravi kriminalistične policije GPU za vodenje pooblastil dosedanjega pomočnika direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Davida Antoloviča.

Vojko Urbas pa je premeščen v vodstvo GPU. “Na delovnem mestu policijskega svetnika bo poleg drugih nalog opravljal naloge v delovnih skupinah Etias in EES ter naloge, povezane s področjem izobraževanja kandidatov za policiste,” so zapisali in dodali, da si Lindav na “ključnih mestih v policiji želi policijske strokovnjake, ki jim zaupa ter verjame v njihovo visoko strokovnost in integriteto in s katerimi bo skupaj lahko uresničeval vizijo razvoja policije, ki bo v prvi vrsti skrb za varnost ljudi”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar