Srebrna medalja za Slovenijo v Vikersundu

Slovenija 12. Mar 202218:10 > 18:18 0 komentarjev
Timi Zajc, Vikersund
Profimedia

V igri za kolajne v Vikersundu so bili tudi slovenski orli: Domen Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek in Peter Prevc. In slavje na Norveškem je bilo veliko, saj je Timi Zajc osvojil srebrno medaljo, vsi štirje Slovenci pa so končali med prvo deseterico.

Četrta, zadnja serija smučarskih poletov na svetovnem prvenstvu, je Sloveniji prinesla srebrno medaljo, ki jo je priskakal Timi Zajc. Vsi štirje Slovenci so končali v prvi deseterici – Peter Prevc na četrtem mestu, Anže Lanišek na petem in Domen Prevc na šestem. Za Timija Zajca, ki je odličen dan napovedal že z 245 metrov v poskusni seriji, je to prva kolajna s članskih svetovnih prvenstev, s čimer je postavil piko na i izjemni sezoni, v kateri je bil zlat in srebrn na ekipnih preizkušnjah na olimpijskih igrah.

Zmagal je Norvežan Marius Lindvik. 23-letnik je po zlati kolajni na veliki skakalnici v Pekingu vso konkurenco premagal tudi tokrat in dokazal, da je Norveška poleg Slovenije res največja zibelka smučarskih poletov. Po Oleju Gunnarju Fidjestolu (1988), Roarju Ljokelsoyu (2004, 2006) in Danielu Andreju Tandeju (2018) je postal četrti Norvežan s posamičnim zlatom na SP v poletih. Branilec naslova izpred dveh let Karl Geiger je tokratno tekmo končal na 8. mestu.

Odlično skakanje celotne četverice je najlepša napoved za jutrišnjo ekipno tekmo, ki se bo na skakalnici Vikersundbakken začela ob 16.30. Za slovensko skakalno reprezentanco je to sicer osma kolajna na svetovnih prvenstvih na letalnicah, peta posamična.

Še več pa preberite na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!