Starši, pozor, polovica Slovenije na prvomajske počitnice že dan prej

Slovenija 18. Apr 202318:23 1 komentar
Oče in hči spuščata zmaja
PROFIMEDIA

Ker je bil med zimskimi počitnicami kulturni praznik, bodo šolarji izgubljen počitniški dan nadomestili pred dnevom boja proti okupatorju.

Šolarji, ki so imeli zimske počitnice med 6. in 10. februarjem, bodo prvomajske počitnice začeli dan prej kot druga polovica Slovenije, in sicer že v sredo, 26. aprila. Gre za učence gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Med njihovimi zimskimi počitnicami je bil namreč 8. februar, ki je državni praznik in dela prost dan. Zato so imeli učenci tisti teden le štiri dni počitnic, en dan pa so bili doma zaradi praznika.

Šolski koledar je sprva predvideval, da bi bili ti učenci v zameno za državni praznik doma v ponedeljek, 13. februarja. Kasneje pa so se na šolskem ministrstvu zaradi uskladitve s koledarjem za srednje šole odločili, da bo 13. februarja pouk potekal kot običajno, dodaten prost dan pa bodo učenci zgoraj omenjenih regij dobili v sredo, 26. aprila.

To je dan pred državnim praznikom dnevom upora proti okupatorju, ki je 27. aprila, ko se začnejo prvomajske počitnice. Učenci teh regij bodo torej doma en dan dlje, skupaj sedem dni.

Vzhodna Slovenija v šolo še v sredo

Učenci z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije, ki so imeli zimske počitnice med 30. 1. in 3. 2., pa bodo prvomajske počitnice začeli v četrtek, 27. aprila.

Vsi učenci se nato v šole vrnejo isti dan, in sicer v sredo, 3. maja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje