Stranka Ivana Galeta v predsedniški tekmi podprla Iva Vajgla

Slovenija 03. Sep 202207:45 15 komentarjev
Ivan Gale
BOBO

Stranka Naša prihodnost Ivana Galeta je v tekmi za položaj predsednika države podprla Iva Vajgla.

Svet stranke Naša prihodnost, ki jo vodi Ivan Gale, je potrdil Iva Vajgla za kandidata stranke na predsedniških volitvah. Kot so v petek pozno zvečer sporočili iz stranke, je bil Vajgl na tajnem glasovanju potrjen z veliko večino glasov.

“Napoved boja s korupcijo, dolgoletne politične, diplomatske in medijske izkušnje, pa tudi pronicljiva in spoštljiva komunikacija ter odločnost, so glavni razlogi, zaradi katerih verjamemo, da bo g. Ivo Vajgl funkcijo predsednika opravljal vestno in dostojno. Prepričani smo, da bo znal nastopiti tudi dovolj glasno in jasno, sploh v zahtevnem obdobju pred nami,” so ob tem zapisali v stranki.

Ivan Gale pa je ob odločitvi dejal, da misli, da bi z Vajglom na mestu predsednika republike državljani dobili človeka, ki bo vse svoje znanje, vrednote in dolgoletne izkušnje usmeril v dobrobit ljudi. “Zaveza k boju proti korupciji je pomemben korak do socialne države, ki je pod vedno večjim pritiskom. V tem trenutku, ne le v Sloveniji, razmere zahtevajo diplomatske spretnosti in jeklene živce,” je dodal.

Nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl je svojo kandidaturo na predsedniških volitvah napovedal konec avgusta, v tekmo pa se je podal z zbiranjem podpisov volilcev. Ker je Vajgl dobil podporo politične stranke Naša prihodnost, mora za vložitev kandidature zbrati 3.000 podpisov volilcev in ne 5.000.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje