Svet UKC Ljubljana s postopki za imenovanje novega generalnega direktorja

Slovenija 12. Sep 202206:28 0 komentarjev
UKC Ljubljana
Foto Bobo

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bodo na današnji izredni seji začeli postopke za imenovanje novega generalnega direktorja. Predvidoma naj bi imenovali v. d. generalnega direktorja. Zdaj že nekdanji generalni direktor Jože Golobič je namreč prejšnjo sredo odstopil, danes pa mu je predčasno potekel mandat.

Današnja seja sveta bo namenjena imenovanju vršilca dolžnosti generalnega direktorja in pripravi razpisa za novega generalnega direktorja s polnimi pooblastili, je dejala predsednica sveta UKC Ljubljana Irma Gubanec, ki jo je Golobič o svojem odstopu obvestil prejšnji teden.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je Jožeta Golobiča k odstopu pozval 23. avgusta in izrazil pričakovanje, da bo to storil v roku 14 dni. Vodstvu UKC Ljubljana je med drugim očital slabe poslovne rezultate in številne zamujene roke, poleg tega pa so bili na ministrstvu kritični tudi do podaljševanja čakalnih dob.

Golobič je po ministrovem pozivu zapisal, da ga dojema kot politično potezo in da ne vidi razlogov za odstop. V dopisu ministru, predsedniku vlade in članom sveta UKC je takrat poudaril, da medijsko polemiziranje še nikoli ni in tudi tokrat ne bo rešilo stanja v slovenskem zdravstvu. Nato si je očitno premislil, saj je prejšnjo sredo odstopil. Razlogov za odstop ni želel komentirati.

“Zadovoljen sem, ker je prišlo do tega, kar sem pričakoval,” pa je minister v četrtek odgovoril na vprašanje glede Golobičevega odstopa. O možnem nasledniku Bešič Loredan ne razmišlja, niti ne ve, kdo ga bo nasledil, je zagotovil. Želi pa si, da bi za položaj izbrali najboljšega možnega kandidata.

Vlada je soglasje k razrešitvi generalnega direktorja z današnjim dnem dala na petkovi dopisni seji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!